keskiviikko 17. lokakuuta 2012

C-vitamiinipommi

c-vitamiini pitoinen pieni tyrnimarja
Tyrnimarja
Kävin tänään täydentämässä Tyrnimarja varastojani, jolloin mieleeni muistui vitamiinien tärkeys. Tyrnimarjat pääsivät kuvaan että pakastimeen, mutta Ruusunmarja pääsi minun käsittelyssäni vain koristamaan kuvaa... Olisikohan pitänyt valita toisin?

Laihduttajilla ja dieettaajilla vitamiinien saanti voi jäädä vähäiseksi rajoittuneen ruokavalion vuoksi. Tämän vuoksi laihduttajien on tärkeää turvata vitamiinien ja muiden hivenaineiden saanti lisäravinteilla.

Itse syön päivittäin monivitamiinivalmistetta, mutta lisäksi olen yrittänyt syödä myös c-vitamiinia. Myönnän, että olen täysin aloittelija c-vitamiini tablettien syömisessä. Turhaan en myöskään näitä nappeja haluaisi syödä, koska tätä vitamiinia saa erittäin hyvin myös ruuasta.

C-vitamiini on yksi tärkeimpiä vitamiineja, jonka väitetään jopa parantavan flunssan. Suomalaisilla C-vitamiinin vakava puutos on harvinaista, mutta puutosta saattaa esiintyä. Suomalaiselle aikuiselle suositellaan 60-500 mg C-vitamiinia vuorokaudessa, laihduttajille suositellaan jopa 1000 mg.

Laihduttajalle C-vitamiinin saanti on tärkeää, koska C-vitamiini osallistuu mm. rasva-aineenvaihduntaan.
Ruusunmarja

Luonnon omia C-vitamiinin lähteitä (100g)
Appelsiini 51 mg
Parsakaali 78 mg
Punakaali 80 mg
Lakka/hilla 100 mg
Tyrnimarja 165 mg
Paprika ka 175,9 mg
Persilja 200 mg
Ruusunmarja 1250 mg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti